Att vara på hundutställning kräver att man håller i sin hund.
Vad som hände stackars Charley på world dog show var att när han stod och väntade på att gå in i ringen flög en tik på honom och bet han i näsan, kopplet gick av men det fixades fram ett nytt (Tack Kari för lånet). Direkt efter detta hänt var det dax för championhanarna att gå in och Charley stod först alltså bestämde han farten. Vill man sabba för sin medtävlare så kan man köra upp sin hund i baken på framförvarande, morrande och mätande men raggen rest gjorde dennna hund det. Nu är detta inte första gången detta händer, jag har sett det i ringarna förr och kanske är det ett sätt att sabba för andra en slags taktik och det syns väldigt tydligt även från ringside.
Charley var så uppspelt när han kom fram till domaren att han lät, morrade (pratade) domaren valde då att inte pressa honom mera och gav honom 0 i pris. En korrekt bedömning inget snack. Charley anade säkert att han skulle bli kortvarig i ringen och tog sig ett eget varv i ringen och var överlycklig.
Hunden och dess handler som sabbade för andra fick den placering de förtjänade.

Till dig som är ojust tänk dig för nästa gång du kör upp en hund eller köp dig en ras som du orkar hålla eller gå en handlerkurs.

HEJA SVERIGE Blog Image