Jag har besökt många utställningar i och utanför Sverige men aldrig någon så dåligt arrangerad som den i Almare Stäket 2008 07 05
Då finalerna var klara gick jag till sekretariatet för att se vilka priser som delades ut. Inga över huvudtagetsmiley. Inga till certvinnande hundar. Inte heller någon minnes sak till deltagande hundar.
De priser som delades ut var till Bir och Bim och de var sponsrade från en foderfirrma och från ett försäkringsbolag.
Jag frågade damen i sekretariatet när och från var bussen skulle gå tillbaka till Älvsjö. Den skulle gå kl. 18.00 från “bakom stallet” vi promenerade på och det var många stall men ingen buss. Det stod ett gäng amerikanska domare som dömt hela dagen, de skulle bli hämtade och hade väntat i en timma.
10 meter från oss stod 2 st. inhyrda officiella bilar med World Dogshow logga som skulle köra domare. Jag sa då att här står 8 st 70+ domare och väntar på att bli körda tillbaka till hotellet men chaffören visste inte om han fick köra dessa domare!
Hur som helst så uppmanade jag domarna att gå in och sätta sig i bilen och sa till gossarna som körde att man får skämmas över att vara svensk, har har de åkt över halva jordklotet och skall bli fast i Almare Stäket Pga, dålig komunikation.
Vi själva fick ta den taxi.

Anna och Susanne som tog den officiella bussen som gick mellan Älvsjö och Almare Stäket på lördag morgon tillsammans med utställare från när och fjärran.
Busschaffisen hade stannat och sagt att här får ni gå av för jag kan inte vända bussen annars. De frågade var utställningen låg men det visste inte han han körde ju bara buss. Inga skyltar någonstans. Promenaden var en sträcka 5 km skogsstig och ingen att fråga med burar och packning. Man fick hjälpa varandra som hade tung packning och var själv att knuffa på.

Goda vänner skulle grilla då de campade på Almare Stäket, de tog med sig 2 st engångsgrillar en 5 litersdunk med vatten (för säkerhets skull)ut på en grusplan där varken gräs eller skog kunde ta eld. Lagom till att de lagt på grillarna kom där en funktionär (med tydlig klädsel att han representerade World Dog show)som sprang fram och skrek – Era djävla idioter här får ni inte elda det är eldningsförbud samtidigt som han sparkade och trampade på engånsgrillarna ni skall elda på anvisad plats. Chockade flyende vänner frågade försynt var den fanns för trots att de varit där några dagar ingen sett. Detta visste han inte. RIDÅ.

En av domarna som blivit kvarglömda i Almare Stäket kom ikapp mig på Älvsjömässan på söndag och tackade så mycket för de blivit hjälpta att komma hem hon trodde aldrig att hon skulle få se sitt hotell och sina vänner igen. Hon skulle skriva om händelsen i den amerikanska kennelklubbstidningen. Jag skämdes att vara svensk och bad än en gång om ursäkt å ansvarigs vägar. Som arrangör av detta gigantiska arrangemang och till den som är ansvarig borde det vid detta laget rulla huvud. Men det blir som vanligt ansvarig sitter kvar och busschaffisen får skit.